Sud poništio odluku Senata o doktoratu Siniše Malog

BEOGRAD –

Upravni sud je poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka, pošto je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu zaključio da je njegova doktorska disertacija plagijat, objavio je Danas.

O toj presudi obavešten je Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata.

„Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi“, navedeno je na sajtu BU.

sudstvo, presuda, sud,

Izvor: Pixabay

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je 12. decembra 2019. godine poništio diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Mali je potom podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Mali: Drago mi je što je pravda pobedila

Drago mi je što je pravda pobedila, ipak, želim da naglasim da mi titula nikad nije bila najvažnija, a mislim da nije ni građanima Srbije, naveo je danas ministar finansija Siniša Mali, povodom presude Upravnog suda kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je utvrđeno neakademsko ponašanje prilikom izrade doktorske disertacije Malog.

„Završio sam magistraturu u SAD, bio najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali isto tako poznajem mnoge ljude koji su veoma uspešni u svom poslu i sa srednjom školom. Zato su mi najvažniji znanje i sposobnosti da radim svoj posao, da vodim finansije naše zemlje i u vremenima krize, kao što je to bio slučaj u poslednjih godinu dana. Verujem da je to važno i građanima Srbije“, napisao je ministar Mali na svom nalogu na Instagramu.

On je dodao da je danas srećan, jer je dokazao da nije ništa ukrao, baš kao što je dokazao i u slučaju priče o 24 stana.

„Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator, a da građani Srbije znaju da imam znanje. To mi je mnogo važnije od titule, pogotovo posle toliko godina mukotrpnog procesa, lažnih optužbi i političkih napada“, napisao je Mali.

Upravni sud doneo je presudu kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje prilikom izrade doktorske disertacije Siniše Malog, a predmet je vraćen Odboru na ponovno odlučivanje, objavio je Beogradski univerzitet.

O toj presudi obavešten je Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*