Sud zahtevao rekonstrukciju pokušaja ubistva bivšeg partnera makazama u Novom Sadu

Radi razjašnjenja pokušaja ubistva bivšeg partnera makazama u Novom Sadu 2019. godine, za koje je okrivljena 41-godišnja žena, Viši sud zahtevao je rekonstrukciju događaja u stanu u Subotičkoj ulici.
Sud zahtevao rekonstrukciju pokušaja ubistva bivšeg partnera makazama u Novom Sadu

Foto: 021.rs
Prema navodima optužnice, 21. marta 2019. godine u Novom Sadu u Subotičkoj ulici okrivljena žena pokušala je u hodniku stana da ubije svog bivšeg partnera kuhinjskim nožem od koga je on uspeo da se odbrani, izbivši isti iz ruke okrivljenoj, da bi ona uzela makaze iz kuhinje i oštećenom zadala tri ubodne rane.
Posle napada povređeni je pao na pod, a posle toga ga je optužena više puta šutirala u predelu grudnog koša.
Kako je navedeno, ona ga je potom polila vodom, pomogla mu da ustane i uz pomoć prijatelja ga izvela u dvorište gde ga je gurnula preko kapije. Takođe, tom prilikom je oštećeni dobio povrede opasne po život, navodi se u optužnom aktu.
S druge strane, okrivljena tvrdi da je muškarcu nanela povrede u samoodbrani posle višegodišnjeg mučenja koje se dešavalo i pomenute večeri, dok oštećeni navodi suprotnu verziju događaja.
Iz tih razloga, sud je doneo odluku da se sprovede rekonstrukcija događaja.
Ovaj način utvrđivanja nije čest, ali je sud ocenio da zbog prilično različitih iskaza učesnika u postupku i svedoka, na ovaj način želi što objektivnije da dođe do činjenica.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*