Susret domaćih i stranih kompanija u Novom Sadu

U Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, 15. novembra održaće se poslovni i privredni susret domaćih i stranih kompanija „Dan dobavljača 2017“.

Za događaj se do sada prijavilo više od 100 kompanija iz regiona iz EU.

Kako za manifestaciju vlada veliko interesovanje preduzeća, Razvojna agencija Vojvodine (RAV) želi da obavesti sve zainteresovane koji se još nisu prijavili, da samo kompanije koje se do kraja današnjeg dana budu registrovale na sajtu RAV-a mogu da zakazuju B2B sastanke sa kompanijama koje traže dobavljače, a to su:

Ametek, američka kompanija, u Srbiji: Ametek DOO Subotica – pogon za proizvodnju malih motora i deluje u okviru elektro sektora.

HealthCare Europe, kinesko-danska kompanija, u Srbiji Healtcare Europe DOO Ruma – tekstilni sektor, proizvodnja jastuka, dušeka, sofa od memorijske pene i CNC mašina za sečenje poliuretana.

Kolektor, slovenačka kompanija, u Srbiji Kolektor ATS DOO Novi Sad, proizvodi plastične komponente za autoindustriju.

Mecafor, francuska kompanija, u Srbiji Mecafor Products DOO Kikinda, metalski sektor, delovi za autoindustriju.

Univerexport, domaća kompanija, prehrambena industrija.

Cilj Dana dobavljača 2017. je da se povežu domaći i strani privrednici, poveća izvozni potencijal domaćih kompanija i da se podstaknu da uđu u dobavljački lanac stranih kompanija koje posluju na teritoriji APV i u inostranstvu.

Pored navedenih kompanija, prezentacije će održati i Razvojna agencija Srbije (RAS), Vojvodina ICT Cluster i Vojvodina Metal Klaster. U fokusu su sledeće teme:

Trendovi i pravci razvoja industrija – prehrambena, plastika i guma, metalo-prerađivačka i prateća automobilska industrija

Kako postati dobavljač? Uslovi i kriterijumi koje kompanije treba da ispune kako bi ušle u dobavljački lanac.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*