SUTRA POČINJE POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA U AVGUSTOVSKOM ROKU

Za učenike osmog razreda koji nisu pristupili polaganju završnog ispita u junu mesecu, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2021/2022. godinu, završni ispit realizuje se 18, 19, 20. avgusta 2021. godine.

Završni ispit u avgustovskom roku polažu samo oni učenici osmog razred, koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku.

Test iz srpskog/maternjeg jezika  učenici polažu u sredu, 18. avgusta, test iz matematike u četvrtak, 19. avgusta, a kombinovani test biće održan 20. avgusta.

Završni ispit u ovom roku polagaće i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih u četvrtak 19. avgusta.

Učenici koji obave završni ispit, polaganjem sva tri testa, stiču osnovno obrazovanje i vaspitanje, odnosno završavaju osnovnu školu.

Rezultati ovog ispita biće poznati u ponedeljak 23. avgusta. U utorak 24. i sredu 25. avgusta preuzimaju se odluke o upisu posle obavljenog završnog ispita (u okružnim komisijama), gde će se rasporediti na 11267 slobodnih mesta.  U petak 27. i subotu 28. avgusta biće izvršen upis učenika u srednje škole – treći upisni krug, neposredno u školi.

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*