Svaka jača padavina donosi iste probleme

U opštini Vlasotince, u čijem delu je zbog obilnih padavina Opštinski štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju, građani još nemaju pijaću vodu, ali je počela sanacija vodozahvata i ubacivanje reke Rastavnice u vodosistem, čiji je kvalitet bolji od kvaliteta reke Vlasine.

Noć u Vlasotincu je bila mirna, padala je slaba kiša, ali nove padavine ovog jutra donose zabrinutost, preneo je RTS.

Nivo reke Vlasine je u odnosu na subotu u ovo vreme opao za jedan metar i nema ugroženih domaćinstava.

Vanredna situacija u Vlasotincu i pet sela proglašena je iz preventivnih razloga kako bi se angažovala dodatna mehanizacija.

Svaka jača padavina donosi iste probleme – kada se reka zamuti, fabrika vode ne može da je prečisti, tako da dolazi do prekida u vodosnabdevanju, a bujični vodotoci se izlivaju na lokalnim putevima.

Predsednk opštine Zoran Todorović je rekao za RTS da je Vlada Srbije razumela problem i odobrila sredstva preko Kancelarije za javna ulaganja.

„Počela je sanacija vodozahvata i ubacivanje reke Rastavnice u vodosistem čiji je kvalitet mnogo bolji od Vlasine“ – rekao je Todorović.

On je istakao da je ovo drugi put za šest meseci da je oštećena putna infrastruktura u naseljenim mestima gde je proglašena vanredna situacija i dodaje da je Vlada odobrila sredstva i za neke infrastrukturne objekte.

Vlasotince nakon dva dana ima vodu, ali samo tehničku. Dok tri uzastopna uzorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu ne potvrde ispravnost vode, gradom će kružiti cisterne.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*