Svečani doček za tročlano Predsedništvo BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će, ispred Palate Srbija, prirediti svečani doček za članove Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji borave u poseti Srbiji.

Nakon razgovora Vučića sa članovima tročlanog Predsedništva BiH – predsedavajućim Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem – najavljeno je obraćanje medijima.

Kako prenosi RTV, Vučić je za članove Predsedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto veče priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

„Sa Predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima“, objavio je predsednik Srbije na svom Tviter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, takođe, razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, oni će razgovarati o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Pored toga, članovi Predsedništva BiH položiće vence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, biće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posetu Srbiji završiti sastankom sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima,  prenosi RTV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*