Švedska pomaže Srbiji u oblasti zaštiti životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan u razgovoru sa ambasadorom Švedske u Srbiji Janom Lundinom, izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na podršci i nesebičnoj pomoći koju Švedska svih ovih godina pruža Srbiji, posebno u oblasti zaštite životne sredine.

Švedska je jedan od najznačajnijih donatora programa velikih infrastrukturnih projekata iz oblasti zaštite životne sredine u Srbiji, pa su ministar Trivan i ambasador Lundin razmotrili dosadašnje projekte i razgovarali o podršci Švedske novim ekološkim projektima, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine, prenosi „Blic“.

„Kraljevina Švedska je za nas jedan od najvećih uzora i vodeća zemlja u svetu po brizi za ekologiju, i Srbiji je na putu evrointegracija dragoceno što ima podršku i podsticaj Švedske, posebno u oblasti zaštite životne sredine“ – rekao je Trivan.

Kako prenosi „Blic“ ministar je ukazao da nam je za dostizanje evropskih standarda značajna podrka Švedske kroz ulaganja i donacije u projekte za preradu otpada, otpadnih voda, boljeg kvaliteta vazduha do stručne obuke ekoloških kadrova, navodi se u saopštenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*