SZO: Još tri teška meseca, ali kraj pandemije na vidiku

SZO: Još tri teška meseca, ali kraj pandemije na vidiku

Foto: Beta/AP
Specijalni izaslanik SZO za kovid19 David Nabaro rekao je da će epidemija korona virusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri meseca, „ali možemo da kažemo da je kraj na vidiku“.
U intervjuu za Skaj Njuz Nabaro je izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa virusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.
Još uvek nismo stigli do te tačke i pre nego što stignemo biće još poteškoća„, rekao je Nabaro, prenosi londonski dnevnik Gardijan.
Stručnjak SZO je potvrdio da korona virus nastavlja da se razvija i najavio pojavu novih sojeva i nakon omikrona.
Biće teško najmanje još tokom naredna tri meseca„, rekao je Nabaro i podsetio da se korona virus pojavljuje u amplitudama – dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično na svaka tri ili četiri meseca.
Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvideti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima„, predočio je Nabaro.
Izvor.021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*