Tabakovićeva u Skupštini: Ana Ivković opravdala poverenje

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković pozvala je poslanike da ponovo podrže Anu Ivković za viceguvernera NBS, navodeći da je ona u prethodnom periodu opravdala poverenje koje joj je skupština već ukazala.

Takabković je obrazlažući predlog za viceguvernera rekla da je stručnost Ane Ivković nesporna i da je njen rad kvaltetan, ističući da je od 2002. godine bila na različitim funkcijama u NBS.

„Anu Ivković smo izbarali i 2018. godine i u potpunosti je opravdala poverenje koje smo joj ukazali u prethodnom periodu, a posebno je pokazala nepokolebljvost u pregovorima sa međunarodnim institucijama, rejting agencijama i to u najkomplikovanijim poslovima gde je potrebno odbraniti interese Srbije“, rekla je Tabaković u Skupštini Srbije.

Posebno je naglasila da za razliku od ranijih vremena kada su, kako je rekla, državni interesi bili podređeni interesima pojedinaca iz državnih institucija koji su, tvrdi, nastojali da razgovore sa međunarodnim institucijama koriste za sopstvenu promociju i kasnije „uhlebljenje“, Ana Ivaković je pokazala da je osoba od integriteta.

Ona je objasnila da je važno da skupština izabere viceguvrnera koji je po funkciji član izvršnog odbora NBS kako bi taj organ koji donosi najznačajnije odluke, između ostalog i o stabilnosti finansijskog sistema, imao kontinuitet u radu.

„Ne manje važno za izbor je i to što se dodatno potvrđuje politika razvoja Srbije na zdravim makroekonomskim temeljima koja traje godinama unazad“, rekla je Tabaković.

Istakla je da bi NBS znatno teže ostvarivala ciljeve i zadatke bez podrške prvo predsednika vlade, a kasnije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*