Tamara Vučić u Francuskoj, susret sa Brižit Makron

PREDSEDNIŠTVO SRBIJE (Dimitrije Goll (STF))
PARIZ –

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, boravila je u poseti Francuskoj i tom prilikom se sastala sa suprugom francuskog predsednika Brižit Makron.

Tokom radnog ručka koji je u čast prve dame Srbije priređen u Jelisejskoj palati, sagovornice su razmenile mišljenja o aktivnostima na planu zdravstvene i socijalne zaštite dece od najranijeg perioda razvoja, do pete godine života, kao i o problemima sa kojima se mladi susreću u adolescentskom uzrastu.

Tamara Vučić i Brižit Makron su se posebno osvrnule na probleme koji proističu iz sveopšte prisutnog vršnjačkog nasilja, kao i na visok stepen femicida širom sveta.

Gospođa Vučić je, takođe, iskoristila priliku da pokrene brojna pitanja o saradnji na polju kulture i obrazovanja, posebno ističući naše angažovanje u oblasti frankofonije i značaj učenja francuskog jezika na svim nivoima obrazovanja u Srbiji.

Tamara Vučić je upoznala sagovornicu sa kandidaturom Srbije za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe „EXPO 2027“ u Beogradu, ukazavši na značaj održavanja ovog izuzetnog događaja za čitav region Jugoistočne Evrope.

Poseta klinici Gistav Rusi u Parizu

Tokom boravka u Parizu, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića Tamara Vučić i supruga predsednika Francuske Emanuela Makrona Brižit Makron, posetile su francusku kliniku Gistav Rusi, vodeći onkološki centar u Evropi i treći u svetu.

Tom prilikom, gospođa Vučić se upoznala sa najsavremenijim tehnikama lečenja malignih bolesti u ovoj zdravstvenoj instituciji i zajedno sa suprugom francuskog predsednika, koja je ujedno i predsednica Fondacije bolnica, a uz asistenciju direktora klinike Fabrisa Barlezija, posetila odeljenje za dijagnostiku i lečenje raka dojke kao i dečje odeljenje.

U razgovoru sa članovima odeljenja za međunarodnu saradnju, gospođa Vučić je imala prilike da čuje iskustva o lečenju koje ova bolnica omogućava stranim državljanima, kao i da razgovara o budućoj saradnji između institucija Srbije i Francuske, s posebnim naglaskom na značaju rane dijagnostike, ali i podizanju svesti populacije o neophodnosti preventivne kontrole.

 

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*