Telo bebe u zamrzivaču bilo sedam godina

ILUSTRACIJA
Tužilaštvo posle saslušanja Zorice M. predložilo sudu da joj odredi pritvor kako ne uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, navodi Politika.

Telo bebe koje je proteklog petka u zamrzivaču u svojoj kući u Zemunu pronašao  Zoran M. tamo je, kako se sumnja, još pre nepunih sedam godina ostavila njegova supruga Zorica M. (45). Sumnja se i da je žena prethodno ubila svoje dete nakon što se porodila na podu kupatila kuće u Zemunu, zajedno sa posteljicom umotala u peškir, a zatim stavila u više najlon kesa, a zatim u zamrzivač bivšeg supruga.

Osumnjičena Zorica M. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu iznela svoju odbranu, a po prijemu obdukcionog zapisnika i utvrđivanja uzroka i vremena smrti, biće odlučeno o daljem postupanju. Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenoj odredi pritvor kako boravkom na slobodi ne bi uticala na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

U dvorišnoj kući u Zemunu, Zoran M. živi sa četvoro dece, pošto ga je supruga napustila u maju prošle godine. Telo bebe pronašao je kada je, kako je ispričao za medije, majstor rekao da otopi zamrzivač da bi mogao da se popravi.

– U ćošku sam video neki smotuljak u peškiru i nekoliko kesa. Otvorio sam ga i učinilo mi se da je u pitanju telo bebe. Uplašio sam se, umotao sam telo ponovo i ostavio ga tako.  Video sam taj smotuljak i letos, ali ga nisam dirao jer sam mislio da je hleb – rekao je Zoran M. za medije.

Zoran M. je rekao da ne može da pretpostavi odakle telo bebe u njegovom zamrzivaču, ali, kako kaže, sumnja da ga je tu ostavio to neko „ko je imao pristup kući”. Poslednji kontakt sa suprugom sa kojom je živeo u kući imao je, kako kaže, letos. U šoku zbog onoga što se dogodilo, više za sebe navodi da „ne zna šta će da radi ako je dete njegovo”.

Da je pronašao telo bebe u zamrzivaču, Zoran je, ubrzo posle toga, obavestio policiju. Posle uzimanja izjave od njega i obavljanja uviđaja, policija je, prema nezvaničnim informacijama, počela da traga za njegovom suprugom.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*