TEŽAK UDES KOD OSTOJIĆEVA Poginuo katolički sveštenik iz Padeja

Foto: Dnevnik.rs

PADEJ: U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6,30 sati dogodila na putu između Padeja i Ostojićeba, opština Čoka, poginuo je Janoš Fišer (61) iz Padeja, katolički sveštenik u tom mestu.

Foto: Dnevnik.rs

Fišer je nastradao u lančanom sudaru, kada je u kolonu od nekoliko zaustavljenih vozila udario kamion.

Kombi vozilo iz kolone je udarilo u sveštenika, koji je izašao iz svog automobila i pešice se kretao po putu. Sveštenik je inače automobilom iz Padeja krenuo u susedno mesto Ostojićevo, gde je krenuo i Laslo Šipoš (51) iz Padeja, jer je trebalo na groblju u Ostojićevu da pokosi travu.

Šipoš je bio za volanom „forda“, a obojica su se na delu puta nadomak Ostojićeva, zaustavila jer se zbog velika magle oko 6,30 sati dogodila saobraćajna nesreća. Zbog tog udesa policajac je vozačima signalizirao da se zaustave. Šipoš je ispričao da je na mestu gde je došlo do zastoja na putu izbacio desni žmigavac i stao, a da je onda usledio silovit udarac.

Otpozadi na Šipošov  automobile marke “ford” naleteo je šleper.

– Leteli smo dvadesetak metara, a od siline udara auto se prevrnuo na bok. Video sam da je neko ispod kola. Ispostavilo se da je to bio nesrećni sveštenik kod koga sam krenuo u Ostojićevo. Nije mi bilo prvo jasno kako se on tu stvorio – ispričao je Šipoš, potrešen zbog udesa sa tragičnim posledicama.

Foto: Dnevnik.rs

On je potvrdio da se prva saobraćajna nesreća, kako je docnije čuo, dogodila stotinak metara dalje. Sudarili su se putniča vozila „be-em-ve“ i „dačija“, verovatno zbog nepropisnog preticanja i guste magle. Šipoš napominje da je, pre nego što se zaustavio, video policajca kako maše, te da je na putu od Padeja do susednog Ostojićeva, vozio tridesetak na sat.

– Ispred mene je bio kombi i sveštenikov auto. Od udaraca kamiona, moj automobil je naleteo na kombi. Između kombija i mog automobila, u tom trenutku našao se sveštenik – posvedočio je Šipoš.

Ekipa Hitne pomoć pokušala da reanimira teško povrđenog sveštenika, ali je on preminuo na mestu udesa. Ostali putnici povređeni u udesu između Padeja i Ostojićeva prevezeni su u Opštu bolnicu u Senti.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*