Tinejdžer pokušao da se raznese u pravoslavnoj školi u Rusiji, ima povređenih

Izvor: Dimitar Dilkoff/AFP

Ruski tinejdžer pokušao je da se raznese eksplozivnom napravom kućne izrade, u pravoslavnoj školi blizu manastira iz 14. veka južno od Moskve i pritom povredio najmanje jednog učenika, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rusija beleži porast sličnih napada na škole, ali incidenti u verskim objektima su retki.

„Osamnaestogodišnji maturant ove obrazovne ustanove ušao je u prostorije pravoslavne gimnazije na teritoriji manastira“, navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da je povređen petnaestogodišnjak u gradu Serpuhovu, stotinak kilometara južno od Moskve.

Prema prvim informacijama, počinitelj nije smrtno stradao u eksploziji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da je osoblje evakuisano i da nameravaju da razjasne „informacije o drugim žrtvama“.

Nekoliko ruskih novinskih agencija objavilo je da je povređeno do sedam osoba.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov nije precizirao koliko je učenika povređeno, ali je rekao da niko nije u životnoj opasnosti.

„Sve službe reagovale su na vreme, lekari su pomogli povređenoj deci i njihovi životi nisu ugroženi“, poručio je Vorobjov s aplikacije Telegram.

Moskovski tužioci objavili su video poprišta zločina s policijom i vozilima hitne pomoći ispred manastira. Objavljen je i video lokalnog tužioca iz unutrašnjosti škole.

Istražni odbor, koji sprovodi istrage teških zločina, objavio je da je pokrenuo krivični postupak za pokušaj ubistva i nezakonito rukovanje eksplozivom.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*