Tiodorović: Potrebno je da kovid propusnice važe 24 sata, a ne samo od 22h

Kovid propusniceIzvor: N1

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da članovi medicinskog dela Kriznog štaba i dalje smatraju da nije dovoljno da kovid propusnice važe samo od 22 časa, već da je potrebno da to bude 24 sata.

Tiodorović je za RTS rekao da bi kovid propusnice trebalo primeniti svuda gde su zatvoreni prostori, osim kada su u pitanju apoteke, snabdevanje gorivom i hranom.

Navodi da kovid propusnice nisu uvedene iskuljčivo da bi se ljudi motivisali na vakcinaciju, ali jesu sastavni deo motivacije.

Kako kaže, prema podacima iz Doma zdravlja u Nišu, dva ili tri puta je više vakcinisanih nego prethodnih dana kada se nisu primenjivale kovid propusnice, kao i da među njima ima i mnogo onih koji primaju prvu dozu vakcine.

Kada je reč o tome kako će nastavu pohađati učenici, Tiodorović kaže da postoji predlog koji su utvrdili u utorak i da veruje da će ga prihvatiti predstavnici Ministarstva prosvete.

„Predlog je pre svega to da ipak deca treba da idu u škole, da postoji razlika između malih osnovaca od prvog do četvrtog razreda kojima je stvarno neophodno da idu u školu i da to praktično može da fukcioniše pod uslovima koji su utvrđeni, a što se tiče viših razreda, tu će se verovatno danas odlučivati na osnovu podataka kojima se raspolaže“, kaže Tiodorović.

Naglašava da kod srednjoškolaca postoji odluka koja je svuda na snazi o kombinovanoj nastavi.

„Mogu reći da je to ipak dalo nekog efekta, iako je ovo kratak period za bilo kakvu procenu, iz prostog razloga što su ako ništa drugo stvoreni uslovi da ne bude 35 učenika u odeljenju, nego da ih bude polovina“, dodaje on.

Na pitanje da li se razgovaralo o raspustu, ističe da jesu razgovarali o tome i da ima predloga kada bi on bio.

„Cela jedna nedelja, imate i pre toga vikend i posle toga vikend, sve skoro devet dana. Da li će biti ranije ili kasnije sredinom meseca – videćemo šta je odgovarajuće, moramo da poštujemo i ono što će reći zdravstveni radnici i sindikati i ono što misle roditelji“, naveo je Tiodorović.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*