TIROL-MILKA I ROBERT UNTERLEHNER

OVAJ DIVNI BRAČNI PAR MILKA I ROBERT UNTERLEHNER ŽIVE U AUSTRIJI U TIROLU.NJIHOVA ŽIVOTNA PRIČA POČELA JE UPRAVO U AUSTRIJI TAČNIJE U GRADU INSBRUKU.

MILKA MAČKIĆ , JE DOŠLA U AUSTRIJU SA DVADESET GODINA NE ZNAJUĆI NI JEDNU REČ NEMAČKOG JEZIKA.ALI TO JOJ NIJE BILA PREPREKA DA SE ZAPOSLI U JEDNOJ FABRICI I DA TAMO UPOZNA SVOGA MUŽA ROBERTA.KAKO ONA SAMA KAŽE , TO JE BILA LJUBAV NA PRVI POGLED I NIŠTA IM NIJE SMETALO ŠTO NISU UMELI DA SE SPORAZUMEJU.JAKO BRZO SU SE VENČALI I DOBILI PRVOG SINA , ALI NI TADA NJEN NEMAČKI NIJE BIO BAŠ RAZUMLJIV I TREBALO JOJ JE BAR JOŠ DVE GODINE DA GA NAUČI.

KAKO KAŽE , ŽIVOT U AUSTRIJI JE VEOMA LEP  , ALI JOJ JE NJENA ZEMLJA UVEK OSTALA U SRCU.  SADA KAD JE VEĆ POČELA DA ULAZI U SKORO OSAMDESETU NEMA VIŠE NI ŽELJE DA DODJE, JER SU SVI NJENI RASELILI PO NEMAČKOJ I AUSTRIJI.

NJEN MUŽ ROBERT.JE NAŽALOST OBOLEO I IMAO JE DVA ŠLOGA.TA NJEGOVA BOLEST JOJ JE JAKO TEŠKO PALA, ALI NJOJ NIJE TEŠKO DA GA NEGUJE JER NJIHOVA LJUBAV, POŠTOVANJE I SLOGA SU ZA CELI NJIHOV ŽIVOT.

KADA BISTE IH PITALI KAKO SU USPELI DA OPSTANU TOLIKE GODINE , I PORED SVIH PROBLEMA I TRAGEDIJA KOJE SU PREŽIVELI REKLI BI VAM SAMO LJUBAV JE TO ŠTO NAS DRŽI I SPAJA.

ZATO DRAGI NAŠI  TREBA DA IH POSLUŠAMO I VERUJTE DA NEĆEMO POGREŠITI, LJUBAV JE JEDINA STVAR KOJA NAS SPAJA!

 

 

 

BALKAN TV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*