Tokom nemira u Kazahstanu uhapšeno skoro 6.000 ljudi, ubijeno 16 policajaca i vojnika

NUR SULTAN –

Tokom nemira u Kazahstanu uhapšeno je skoro 6.000 ljudi, među kojima i veći broj stranih državljana, saopšteno je jutros iz pres službe predsednika te države Kasima-Žomarta Tokajeva.

„Pokrenuto je 125 krivičnih postupaka, a privedeno je 5.800 ljudi, među njima i veći broj stranih državljana“, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

kazahstan,vojska,nemiri

Izvor: EPA(RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S)

Na sastanku kriznog centra je istaknuto da je u celoj zemlji situacija stabilizovana i pod kontrolom, kao i da su sve administrativne zgrade oslobođene, a vitalne komunalne službe ponovo u funkciji.

Predsednik Kazahstana je naglasio da bezbednosne službe preduzimaju sve neophodne mere da se u zemlji u potpunosti uspostave javni red i mir.

Na zahtev predsednika Tokajeva angažovane su snage Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti sa Rusijom na čelu, koje su raspoređene na kritičnim lokacijama Kazahstana.

U neredima ubijeno 16 policajaca i vojnika

Vlasti Kazahstana saopštile su danas da je u neredima u toj zemlji 16 policajaca i vojnika ubijeno a više od 1.300 povređeno.

„Dok su štitili javni red i ustavni poredak, 16 policajaca i vojnika Nacionalne garde i Ministarstva odbrane, kao i specijalnih agencija ubili su kriminalci“, navela je pres služba republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, dodajući da je više od 1.300 pripadnika snaga bezbednosti ranjeno, preneo je Itar-Ta s s.

„Pokrenuto je 125 krivičnih postupaka, a privedeno je 5.800 ljudi, među njima i veći broj stranih državljana“, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*