Tramp razmišlja o pomilovanju Snoudena

epa05539459 Edward Snowden, seen on a screen via satellite from Moscow, Russia, speaks during a press conference about a new campaign to persuade US President Barack Obama to pardon him for violating the United States' Espionage Act in 2013 by leaking classified documents in New York, New York, USA, 14 September 2016. The campaign, which is being launched by several human rights organizations including the American Civil Liberties Union, Human Rights Watch, and Amnesty International (AI). (Editors note: pattern on image as photographed directly from the screen) EPA/JUSTIN LANE
VAŠINGTON –

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će „pogledati“ slučaj Edvarda Snoudena, bivšeg saradnika američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) i uzbunjivača koji živi u egzilu u Rusiji, i razmotriti njegovo moguće pomilovanje.

„Nisam sasvim upoznat sa Snoudenovom situacijom. Mnogi ljudi misle da bi trebalo da bude tretiran drugačije a neki drugi veruju da je uradio veoma loše stvari“, rekao je Tramp novinarima, prenosi Rojters.

snouden

On je dodao da će veoma „intenzivno“ razmotriti taj slučaj.

Američke vlasti godinama žele da se Snouden vrati u SAD i suoči sa krivičnim postupkom zbog optužbi za špijunažu 2013. godine.

Snouden je pobegao iz SAD i dobio azil u Rusiji pošto je medijima dostavio tajna dokumenta koja otkrivaju da je NSA sprovodila špijunske operacije u zemlji i inostranstvu.

IZVOR:RTV

FOTO:EPA/JUSTIN LANE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*