Trampova advokatica Pauel: Direktorka CIA mora biti smenjena

Фото: pixabay.com

VAŠINGTON: Sindi Pauel, pravna zastupnica aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, izjavila je da bi Džina Haspel, direktorka Centralne obaveštajne agencija (CIA), trebalo da „bude smenjena“ jer nije imala primedbe i nije se oglašavala povodom korišćenja izbornog softvera Dominion, koji bez dokaza pominju i Tramp, i njegove pristalice kao instrument kojim je sprovedena „izborna prevara“.

Foto: pixabay.com

U intervjuu Foks njuzu, Pauelova je pokušala da osnaži verodostojnost Trampovih optužbi navodeći da je softverski sistem Dominion korišćen u nekoliko država u kojima je Bajden izvojevao pobedu, prenosi Bi-Bi-Si.

Iako su ove tvrdnje opovrgli brojni neutralni eksperti, Pauelova tvrdi da ima uzbunjivača koji će izneti pred javnost infomaciju da je ovaj sofver korišćen da se dilituju (izbrišu) milioni glasova Trampovih birača.

„Ne shvatam zbog čega je Džina Haspel još na čelu CIA. Trebalo bi je odmah smeniti“, poručila je Pauelova.

Na pitanje novinara Foksa njuza da li ima i dokaze kojima bi potkrepila svoje tvrdnje, Pauelova je odgovorila da takve informacije ne namerava da saopštava na televiziji.

Haspelovu je na mesto direktorke CIA postavio Donald Tramp 2018. godina i ona je prva žena u istoriji CIA koja je imenovana na taj položaj.

 

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*