Tri srpske bokserke među osam najboljih na Svetskom prvenstvu

Izvor: Picspree
ISTANBUL –

Tri srpske bokserke ostvaruile su plasman među osam najboljih na šampionatu sveta u Istanbulu i samo jedna pobeda delila ih je od osvajanja medalje.

Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Jelena Janićijević zaustavljene su u četvrtfinalu turnira na kojem učestvuje 310 bokserki iz 73 zemlje.

„Bokserski savez Srbije prezadovoljan je izdanjima naših najboljih bokserki na Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Naše tri reprezentativke borile su se za ulazak u polufinale i time sigurnu bronzu, nakon nemilosrdnih borbi protiv izuetnih protivnica zaustavljene su na tom pohodu. Nema razloga za žal, dobar rezultat je ostvaren i sada ih čeka period novog velikog rada i priprema za ono što bi trebalo biti kruna sezone, a to je učešće na šampionatu Starog kontinenta za seniorke koje će biti održano u Budvi nakon oduzimanja domaćinstva Rusiji. Evropsko prvenstvo zakazano je za oktobar mesec i verujemo da će naše devojke zasijati punim sjajem, pokoriti konkurenciju i Srbiji doneti medalje“, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*