Turinac se tereti za teško ubistvo komšinice

Optužnica protiv Z. Z. (29) iz Turije, kod Srbobrana, koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Somboru, stupila je na pravnu snagu i pripremno ročište je zakazano za 15. decembar.
Turija Foto: V. Fifa
Foto: Turija Foto: V. Fifa

Iako se ovaj Turinac u početku teretio za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kako „Dnevnik“ saznaje, zbog smrti oštećene, sada se tereti za krivično delo teško ubistvo.

Inače, Z. Z. se od hapšenja nalazi iza rešetaka, a rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Somboru produžen mu je pritvor do 16. januara zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opravdanu bojazan da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv. Između ostalog, u obrazloženju navedenog zakonskog osnova zbog kog se pritvor u konkretnom slučaju produžava, navodi se izražena drskost i upornost okrivljenog u izvršenju krivičnog dela za koje se tereti, kao i da je oštećena, usled zadobijenih povreda, odmah izgubila svest, usled čega je, od zadobijenih povreda, nastupila i njena smrt.

Pritvor mu je produžen i iz razloga što, u konkretnom slučaju, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Prema oceni vanpretresnog veća u pomenutom rešenju o produženju pritvora, način izvršenja krivičnog dela za koje je okrivljeni osnovano sumnjiv i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

On je, kako se sumnja, u noći između 18. i 19. marta kroz prozor provalio u kuću komšinice M. P. (80) i zadao joj više udaraca u predelu glave, nanevši joj teške telesne povrede tupim predmetom.

Prema nezvaničnim saznanjima, starica je živela sama u kući, a osumnjičeni je, misleći da M. P. spava, razbio staklo na prozoru i ušao u kuću. Pretpostavlja se da je hteo da je opljačka. Međutim, baka je bila budna, te je on počeo da je udara.

Starica je prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine sa višestrukim traumatskim povredama, od kojih su najdominantnije povrede kostiju glave i lica. Nesrećna žena je, prema našim saznanjima, nedugo nakon nemilog događaja preminula.

 

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*