Tužilaštvo CG: Nema dokaza da su policajci zloupotrebili službeni položaj u slučaju Belivuk

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore naložilo je policiji da pusti na slobodu dvojicu policijskih službenika privedenih sinoć, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u slučaju Belivuk.
Tužilaštvo CG: Nema dokaza da su policajci zloupotrebili službeni položaj u slučaju Belivuk

Foto: 021.rs
Oni se sumnjiče da su omogućili članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka da krajem prošle godine uđu u Crnu Goru, saopšteno je danas iz Tužilaštva.
Analizom svih prikupljenih dokaza ocenjeno je da nema osnovane sumnje da su A. B. i S. Đ, koji su prethodno po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odeljenju da se puste na slobodu„, navedeno je u saopštenju SDT-a.
Dvojica službenika policije uhapšena su zbog sumnje da su krajem prošle godine ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, objavili su ranije danas podgorički mediji.
Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru, ali su oni pušteni da uđu u zemlju krajem prošle godine.
Tužilaštvo je potvrdilo da je reagovalo i formiralo predmet, postupajući po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, koji je podneo prijavu protiv službenice granične policije S.I. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe Belivuku i  Miljkoviću.
Funkcioner MUP-a prijavom traži da istraga pokaže „ko je naredio službenici da nezakonito ukine zabranu Belivuku“.
Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru zbog „nacionalne i unutrašnje bezbednosti“.
Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su deo kriminalne grupe koja je ubila dvojicu pripadnika suprotstavljenog, škaljarskog narko klana, Damira Hodžića i Adisa Spahića.
Tužilaštvo je saopštilo da će nastaviti postupak prikupljanja dokaza u vezi sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe Belivuka.

 

 

 

IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*