Tužilaštvo optužilo Papića da je urgirao vraćanje blindiranog automobila Miljkoviću

BEOGRAD –

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića zbog sumnje da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanja korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Papiću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

presuda, sudjenje, pravda

Izvor: pixabay.com, ilustracija

Za ovo krivično delo zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

U optužnom aktu, kako je navela, Rakočević predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Optužni predlog je dostavljen Višem sudu u Beogradu, koji će da zakaže početak glavnog pretresa (suđenje) pošto utvrdi formalnu ispravnost optužnog akta.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*