Tvorac vakcine „sputnjik Ve” posetio Banjaluku

Tvorac vakcine profesor Aleksandar Gincburg (Printskrin )

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da se Republika Srpska u borbi protiv korona virusa korona masovno opredelila za vakcinu „sputnjik Ve”, kao i da mu je posebna čast ugostiti tvorca te vakcine profesora Aleksandra Gincburga.

„Stanovništvo Republike Srpske se masovno opredelilo za vakcinu `sputnjik Ve` i imali smo veoma uspešnu saradnju sa kompanijama i vlastima u Rusiji da tu vakcinu obezbedimo za naše građane”, kazao je Dodik posle sastanka sa Gincburgom.

Dodik je naveo da je ruski naučnik učinio veliki doprinos za čovečanstvo, razvijajući i dajući na upotrebu ovu vakcinu, dodavši da takva čast pripada retkim ljudima.

Još je kazao da je na sastanku bio u prilici i da čuje nove detalje u vezi sa novim sojevima virusa i mogućnostima da se efikasno reaguje u zaštiti od njih.

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Prethodno je Gincburg sa delegacijom Naučno-istraživačkog centra „Gamaleja” posetio banjalučki Medicinski fakultet u Banjaluci, prenosi Beta.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*