U 14 sati saobraćaj na Varadinskom mostu staje, aktivisti najavili blokadu

Inicijativa „Kreni promeni“ saopštila je da će građani danas u 14 sati blokirati Varadinski most u Novom Sadu.
IZVOR:021.RS

U 14 sati saobraćaj na Varadinskom mostu staje, aktivisti najavili blokadu Gazele i Mostarske petlje

Foto: 021.rs

Takođe, aktivisti su pozvali građane da se u to vreme okupe na uglu Ulice Jovana Subotića i Svetozara Miletića, kako bi „svojim autom, biciklom, kombijem i prisustvom blokirali ovu prometnu raskrsnicu i svesno učestvovali u građanskoj neposlušnosti“.

 

 

Inicijativa „Kreni promeni“ i pokret Ekološki ustanak“ najavili su da će danas od 14 časova blokirati beogradski most „Gazela“ i Mostarsku petlju, ali i važne saobraćajnice u drugim gradovima, potvrdio je predstavnik inicijative Savo Manojlović.

 

„Ekološki ustanak“ je najavio da će se oni okupiti ispred Palate pravde u Beogradu danas u 13 časova, odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.
Pozivamo partnerske organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije. Srećna ti blokada, Srbijo„, poručuju iz te organizacije.
On je dodao da će građani u manjim sredinama takođe blokirati delove gradova u kojima žive, i da pozvao je ljude da se samoorganizuju.
Smatramo da se usvajanjem ovakvih Zakona Srbija uvlači sve dublje u kolonijalizam kršenjem ljudskih prava, gde se privatna imovina građana Republike Srbije stavlja pod interes privatnog kapitala i stranih koorporacija, gde se gubi suverenitet svih građana. Zato ćemo  u subotu pokazati solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine, Čačka„, poručili su ranije organizactori putem društvenih mreža.

 

 

Podsetimo, organizacija „Kreni – Promeni“ pokrenula je peticiju protiv Zakona o referendumu i projekta „Rio Tinta“ i najavila da će ukoliko Skupština usvoji zakon organizovati blokadu puteva. To se i dogodilo. Savo Manojlović iz te organizacije je u razgovoru za Novu na pitanje šta očekuje od vlasti poručio „da odustanu“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*