U ambulanti „Jovan Jovanović Zmaj”: Lekarski pregledi za upis u škole i na fakultete

Фото: Дневник (В. Фифа)

Preglede radi dobijanja lekarskih uverenja za upis u srednje i više škole, kao i na fakultete od danas je moguće zakazati u Domu zdravlja “Novi Sad”, a kod lekara mladi treba da se jave u Službu za zdravstvenu zaštitu radnika u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”( Zmaj Ognjena Vuka 19).

Foto: Dnevnik (V. Fifa)

Potrebno je poneti izveštaj o zdravstvenom stanju deteta, odnosno budućeg studenta, od izabranog pedijatra, kao i drugu medicinsku dokumentaciju koju deca poseduju poput dokumenta sa slikom (đačka knjižica, pasoš ili lična karta). Obavezno je nošenje zaštitne maske i za decu i za pratioce.

Kako ističu iz Doma zdravlja zbog poštovanja mera i distance, na informacijama u prizemlju objektu, deliće se papirići sa terminima tokom celog dana, tako da se ne preporučuje dolaženje na pregled u ranim jutarnjim satima. Termina će biti onoliko koliko ima zainteresovanih, odnosno niko neće ostati nepregledan. Lekarsko uverenje za upis u srednju školu za ekonomiju, poljoprivredu, kulturu i umetnost, javno informisanje, šumarstvo, mašinstvo, elektrotehniku, građevinu, turizam, trgovinu, ugostiteljstvo, kao i hidrometeorologiju, medicinu i lične usluge košta 1. 250 dinara. Isto toliko košta i uverenje za upis u srednju školu za smer saobraćajni tehničar sa B kategorijom. Lekarsko uverenje za upis u srednju školu smera vozač motornih vozila plaća se 2. 000 dinara, dok je za smerove rukovodilac građevinskih i poljoprivrednih mašina, brodarstvo, građevinu, mašinstvo, hemiju, nemetale i grafiku, elektrotehniku, uz rad na visini cena 2. 250 dinara.

Za upis u Višu pedagošku školu, lekarsko uverenje se plaća 2. 600 dinara, dok je za upis u Višu školu ili fakultet, bez specifičnih pregleda 2. 000, a sa specifičnim pregledima 3. 000 dinara.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*