U Austriji sve više zaražanih povratnika sa Balkana

austrija
Foto: pixabay.com

Više od dve trećine inficiranih povratnika sa odmora doneli su virus u Austriju sa Zapadnog Balkana, pokazuju podaci Agencije za zdravlje i bezbednost namirnica (AGES).

Najveći broj slučajeva „uvezene“ je iz Severne Makedonije, čak 866, a u poređenju sa stanje pre dve nedelje to je rast od 477.

Prednjači i Kosovo sa rastom broja „uvezenih“ slučaja sa 253 na 799.

Odmah potom sledi Turska odakle je 662 slučaja uvezeno u Austriju.

U vrhu liste zemalja porekla je i dalje Hrvatska sa 683 slučaja, a što se Srbije tiče sve je veći broj „uvezenih“ zaraza.

Dok je u 31.kalendarskoj nedelji bilo još oko 140 infekcija povratnika sa odmora iz Srbije, u 32.nedelji registrovano ih je već 397.

U 31 kalendarskoj nedelji registrovano je 5.888 korona infekcija, a u 32.nedelji bilo ih je već 8.113, od čega se oko 40 odsto odnosi na povratnike sa odmora.

BVT upozorava na novu akciju teoretičara zavere

Savezna služba za borbu protiv terorizma i zaštitu ustavnosti (BVT) Austrije upozorila je na opasnost novih akcija grupa koje negiraju postojanje korona virusa, pre svega protiv medija.

BVT ukazuje da grupe koje negiraju postojanje korone skupljaju podatke o medijskim kućama, prave crnu listu I žele time da utiču na izveštavanje u vezi pandemije i vakcinacije.

Konkretno, rade na prikupljanju mejl i poštanskih adresa izdavačkih kuća u Austriji i Nemačkoj, sa ciljem sastavljanja virtuelnog adresara.

Plan je da stalno rastući broj protivnika korona mera, koji negiraju postojanje pandemije, masovnim porukama „zaguše“ medije.

Planirano je da šalju veliki broj žalbi na izveštavanje o pandemiji i vakcinaciji i time navedu medije da promene način izveštavanja, odnosno da ih preokrenu protiv pandemijskih mera.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*