U bekstvu jedan od osuđenih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića

Screenshot-

Portparol Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je da je Marko Rošić, jedan od osuđenih za ubistvo Olivera Ivanovića, u bekstvu.

„Na dan kada je odluka doneta bilo je negde oko 11 časova. Oni su nam doneli rešenje o izvršenju kazne. Istog dana, kada je sud doneo odluku, otišli smo da ga uhapsimo, ali on nije bio kod kuće i verujemo da nije na Kosovu“, rekao je Eljšani za portal Reporteri.net.

Osnovni sud u Prištini je 28. juna objavio presudu optuženima da su pomogli i organizovali ubistvo Olivera Ivanovića.

Marko Rošić je osuđen na deset godina zatvora zbog krivičnog dela „učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe i teško ubistvo“, a u kaznu mu je uključeno vreme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru.

Sud je Rošiću izrekao i novčanu kaznu od 10.000 evra.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred zgrade svoje stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Marko Rošić je uhapšen u novembru 2018. godine, a u sudskom pritvoru je proveo tri godine i sedam meseci. U junu 2022. godine on je prebačen u kućni pritvor do okončanja suđenja.

Izricanje presude u slučaju ubistva Olivera Ivanovića obavljeno je posle četvorogodišnjeg sudskog procesa.

Specijalno tužilaštvo je 2020. godine podiglo treću završenu optužnicu, pošto je prva podignuta u novembru 2019. godine, dok je druga izmenjena optužnica podignuta u decembru iste godine.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*