U Briselu traže rešenje za registarske tablice

(Tanjug/ A. Nićiforović)

BRISEL – U Briselu je danas počeo prvi sastanak radne grupe eksperata Beograda i Prištine, koja bi trebalo da nađe obostrano prihvatljivo rešenje za spor oko registarskih tablica.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, pozdravio je eksperte dve delegacije i najavio da će radnom grupom, sastavljenom od po četiri predstavnika Beograda i Prištine, predsedavati njegovi savetnici.

„Grupa kojom će predsedavati moji savetnici sastajaće se redovno. Verujem da će konkretne nalaze predstaviti za šest meseci”, napisao je Lajčak na Tviteru. U Briselu kažu da je cilj radne grupe da se nađe trajno rešenje za spor Beograda i Prištine oko registarskih tablica.

Radna grupa je formirana na osnovu sporazuma dogovorenog 30. septembra tokom razgovora glavnih pregovarača Beograd i Prištine u Briselu, javlja Tanjug.

Tim sporazumom prekinuta je kriza na administrativnim prelazima između centralne Srbije i KiM i vraćena sloboda kretanja uz početak korišćenja nalepnica za registarske tablice.

Tada je dogovoreno i da se formira radna grupa koja bi u narednih šest meseci trebalo da dođe do dogovora oko trajnog rešenja za pitanje primene odnosno priznavanja registarskih tablica između Beograda i Prištine.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*