U dve hale Novosadskog sajma biće postavljeno između 900 i 1.040 kreveta

РТВ (Јарослав Пап)
NOVI SAD –

Na Novosadskom sajmu biće postavljeno između 900 i 1.040 kreveta, a Hala 1 i sala Master centra biće u potpunosti opremljene za prihvat lakše obolelih od koronavirusa“, izjavio je za RTV Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

„U tim halama će biti postavljeni pokretne tuš kabine i toaleti. Taj prostor će predstavljati vid izolacije uz medicinski tretman. Danas počinje montiranje kreveta i ostale opreme. Voleli bi da u njih ne primimo nikoga, ali moramo biti spremni i za najgori scenario. Struka će proceniti da li će nam eventualno trebati još hala, odnosno da li će Spens biti rezervna opcija“, istakao je Vučević.

RTV (Jaroslav Pap)

On je najavio da će polovinom iduće sedmice početi isporuka paketa penzionerima sa najmanjim primanjima.

„Biće podeljeno oko 33.000 paketa, i oni će se raznositi oko dve sedmice. Angažovaćemo nove volontere, a u tome će nam pomoći i mesne zajednice. Svi koji budu dostavljali pakete to će činiti po strogim uputstvima u zaštitnoj opremi. Slična akcija biće organizovana i u aprilu, a otvorićemo i namenski račun za donacije koje ć služiti za kupovinu namirnica najstarijim Novosađanima“, naglasio je Vučević.

On je ponovo apelovao na Novosađane da ostanu u svojim domovima.

„Naredne dve – tri nedelje su ključne. Ako ne budemo disciplinovani ugrozićemo zdravstveni sistem i zdravstvene radnike. Čuvajte svoje zdravlje i živote. Mnogo je lakše i prijatnije biti kod kuće nego u bolnici ili sajmu. Sigurno ćemo pobediti, ali moramo biti samodisciplinovani. Nema drugog leka“, kazao je on i pozvao građane da nose maske.

IZVOR:RTV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*