U fokusu Vlade Srbije građani i njihov kvalitetniji život

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je u Oksford Unionu, najvećem debatnom udruženju na Univerzitetu Oksford, poznatom po organizaciji debata i govorništva još od 1823. godine. Brnabić je, govoreći na temu „Budućnost Srbije u Evropi“, istakla da Srbije želi da postane članica Evropske unije (EU), jer smatra da su vrednosti koje naša zemlja zastupa u skladu sa evropskim.

„Sa Evropskom unijom delimo iste vrednosti i smatram da je Srbiji mesto u EU“ – rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade podsetila je da su mnoge države u različitim fazama pristupanja EU i istakla da su unutrašnje reforme najvažnije, pre svega zbog nas samih.

Brnabić je naglasila da u fokusu Vlade Srbije jesu građani i njihov kvalitetniji život, bolje penzije i plate i viši životni standard.

Formalno članstvo u EU će doći kao rezultat reformi koje sprovodimo i to je jedini pravi put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Reforme koje Vlada Srbije sprovodi direktno utiču na ekonomsku i političku stabilnost zemlje, rekla je ona.

Premijerka Brnabić istakla je da Vlada stvara novu, modernu ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju koja će omogućiti domaćoj privredi da bude konkurentnija u svetu.

Ona je navela da su prioriteti naše spoljne politike, uz EU integracije regionalna saradnja, kao i partnerstvo sa svim zemljama sveta, poput Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Ruske Federacije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i da to ostaje trajno opredeljenje Srbije.

Pre početka predavanja, predsednica Vlade Srbije obišla je i zdanje udruženja Oksford Union, u društvu predsednika udruženja Stivena Horvata.

Tom prilikom, premijerka Brnabić upisala se u knjigu utisaka tog udruženja, gde se zahvalila na prilici da u Oksford Unionu predstavi sva dostignuća i planove Srbije.

Prethodno je prmijerka Brnabić bila glavni govornik na konferenciji „Izazovi vlada 2018“ (Challenges of government conference 2018) Škole za upravu Blavatnik (Blavatnik School of Governance) Univerziteta u Oksfordu, gde je izlagala o značaju koji tehnološka revolucija ima za budućnost vlada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*