U Hrvatskoj iz Save spaseno 13 Kubanaca

Izvor: Pixabay
ZAGREB –

Čak 13 državljana Kube spaseno je danas oko 10 sati u intervenciji pripadnika interventne policije Slavonskog Broda na ušću reke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša.

Kako je saopšteno iz Brodsko-posavskog javnog tužilaštva, policijski službenici su uočili nekoliko osoba koje plaču i dozivaju pomoć, prenosi Jutarnji list.

„Oni su se nalazili na nepristupačnom terenu u poplavljenom rastinju uz reku Savu, a policijski službenici Stanice granične policije Slavonski Brod službenim plovilom nisu mogli da dođu do njih, već su čamcem Interventne jedinice policije krenuli u akciju spasavanja“, saopštila je policija.

U akciji je spaseno dvoje dece, pet žena i šest muškaraca, za koje je utvrđeno da su državljani Kube koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

„Sva lica su spasena i bezbedno prevezena u policijsku stanicu. Jednoj odrasloj osobi je ukazana lekarska pomoć i ona je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku stanicu, promrzlima su obezbeđeni topli napici, hrana i topla odeća, u saradnji sa članovima hrvatskog Crvenog krsta“, saopšteno je iz Policijske uprave.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*