U Hrvatskoj produžena samoizolacija bliskih kontakata na 14 dana

ZAGREB –

Zbog sve veće zastupljenosti delta varijante korona virusa u Hrvatskoj i Evropi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke o postupanju, prema kojima se mera samoizolacije za bliske kontakte obolelih produžava na 14 dana.

deca, maska, merenje, temperature

Izvor: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Kako se navodi u saopštenju, zdravstveni nadzor u karantinu/samoizolaciji bliskih kontakata produžava se sa dosadašnjih 10, na 14 dana od poslednjeg bliskog kontakta sa zaraženom osobom.

Takva je odluka doneta uzimajući u obzir sve veću zastupljenost delta varijante u Hrvatskoj i u celoj Evropi i blagi porast incidencije u Hrvatskoj, prenela je Hina.

Crna Gora: Za vakcinisane u julu turistički vaučer od 50 evra

Vlada Crne Gore će svim građanima starijim od 50 godina, koji su primili prvu dozu vakcine tokom jula, dodeliti turistički vaučer u iznosu od 50 evra.

„Već od kraja jula nosioci vaučera će dobiti sms sa porukom u kojoj će biti naznačeno gde i u kojem vremenskom periodu mogu iskoristiti vaučer, kao i detalje vezane za rezervaciju hotela“, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

U opticaju su hoteli Ulcinjske i Budvanske rivijere kao i Institut „Simo Milošević“, koji će svoje smeštajne kapacitete staviti na raspolaganje od kraja avgusta, a korisnici vaučera će dobiti uslugu od dva noćenja na bazi polupansiona.

„Smeštaj u hotelu će moći da iskoriste isključivo nosioci vaučera. Još jednom apelujemo na sve građane da shvate značaj vakcinacije i daju svoj doprinos ovom procesu“, poručili su iz crnogorske vlade.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*