U Hurgadu otputovalo 114 zdravstvenih radnika, privrednika i novinara

Egipat, more, plažaIzvor: N1

Grupa od 114 članova, većinom zdravstvenih radnika iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije, avionom je iz Beograda otputovala u egipatsko letovalište Hurgada, gde će u organizaciji Skupštine grada Jagodina boraviti od 23. do 30. oktobra.

Medju putnicima su lekari i medicinske sestre i tehničari koji rade u kovid odeljenjima ili kovid ambulantama, privrednici, novinari i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, saopšteno je iz te gradske uprave.

Planirano je da zdravstveni radnici obidju jednu od kovid ustanova u Hurgadi. U tom poznatom turističkom letovalištu epidemiološka situacija je medju boljim u svetu, dodaje se u saopštenju.

Grad Jagodina ove godine već je vodio u Hurgadu 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije u aprilu mesecu, a u junu 600 zdravstvenih radnika iz 25 zdravstvenih ustanova u Paraliju, u Grčku.

Marković je izjavio da je to način da se iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima i pozvao je još jednom gradjane da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobedi korona.

I ovo, kao i sva prethodna putovanja, plaćena su isključivo sredstvima od donatora, navedeno je iz Skupštine grada Jagodina.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*