U Kliničkom centru Vojvodine 107 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu smešteno njih 39

Foto: 021.rs

Više od 260 stanovnika Vojvodine obolelo je od virusa Covid-19, što je 70 više u odnosu na prošli petak, kada su saopšteni poslednji podaci.

Foto: 021.rs
Od tog broja najviše obolelih se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, njih 107, i oni su smešteni na Infektivnoj klinici i Klinici za ortopediju. Od ovih pacijenata troje se nalaze na respiratoru.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je za RTS da je do ponedeljka u 19 časova na Novosadskom sajmu primljeno 39 građana, ali nije precizirao da li su to sve Novosađani ili ih ima i iz drugih mesta, jer je predviđeno da u ovom prostoru budu smešteni i građani iz drugih vojvođanskih naselja.
Prethodno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije saopšteno da je deo građana koji su zaraženi i koji su bili u izolaciji preko kol centra obavešteno da će ih Hitna pomoć prebaciti na Novosadski sajam.
Dodajmo i da je prema podacima Kriznog štaba Vlade Srbije u Novom Sadu od virusa korona obolelo 86 građana, što je za 30 obolelih više nego u petak kada je bilo 55 zaraženih. Prema dostupnim podacima, deo Novosađana se nalazi na lečenju u Kličničkom centru Vojvodine, a deo je u izolaciji i verovatno sada već i na Novosadskom sajmu.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*