U koferu švercovao više od 1.000 tompusa, otkrio ga pas obučen za otkrivanje duvana

Foto: Uprava carine

Carinici su, na aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 1.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer.

Prekršaj je otkriven u četvrtak, kada je 44-godišnji državljanin Srbije, koji je doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka izlazu, saopštila je Uprava carina.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, rekao je da ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Međutim, službeni pas, specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda, koji je učestvovao u kontroli, odreagovao je na jedan od njegovih kofera, zbog čega je prtljag pregledan na skeneru.

Snimak skenera je pokazao da se u koferu nalazi nešto što izaziva sumnju, pa je kofer otvoren i u njemu, pored nešto malo garderobe, pronađeno je i 1.055 kubanskih cigara.

Najviše je bilo tompusa marke „Cohiba Habana Montecristo“ – 465 komada, potom 325 tompusa iz ograničenih serija marki „Cohiba“ i „H.Upmann“, 125 cigara „H.Upmann“ i „Romeo y Juliet“, kao i 140 tompusa bez oznake robne marke.

Veštačenjem će biti utvrđeno da li je reč o originalnoj ili krivotvorenoj robi, a protiv domaćeg državljanina će biti pokrenut prekršajni postupak.

 

 

IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*