U kovid režim ulaze KBC “Dr Dragiša Mišović“ i bolnica u Pančevu

TANJUG

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas, na sastanku sa direktorima kovid bolnica, da u narednih sedam dana neće biti kazne za nepoštovanje odluka Kriznog štaba o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, ali će se poštovanje te mere kontrolisati.

TANJUG

Lončar je, nakon sastanka, najavio da će, zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa, od sutra ujutru KBC “Dr Dragiša Mišović“ biti vraćen u kovid režim rada i primaće isključivo kovid pacijente.

Ministar je objasnio da će se zaražena deca iz čitave Srbije lečiti u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i zaraženi pacijenti kojima je neophodna hemodijaliza.

Prema njegovim rečima, zaražene koronavirusom primaće ponovo i Opšta bolnica u Pančevu, koja će obezbediti kapacitete za 150 pacijenata.

Bolnica u Pančevu biće nam pomoć u slučaju da se poveća broj zaraženih, naveo je Lončar i dodao da će i KBC „Zvezdara“ proširiti svoje kapacitete za kovid pacijente i to za 60 postelja, 30 danas i 30 sutra.

On je, govoreći o situaciji u Novom Pazaru, istakao da je jedan broj pacijenata prebačen na lečenje u bolnicu u Kragujevac, a jedan broj u Beograd, napomenuvpi da su za čitavu Srbiju obezbeđeni dodatni kapaciteti.

Lončar je najavio da će predsednica Vlade Ana Brnabić održati sastanak sa odgovornima u tržnim centrima, kojima će biti predočeno da će oni biti odgovorni ukoliko se ne poštuje mera o nošenju maski.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*