U Kuli održana tradicionalna „Trka prijateljstva“

U subotu 16. juna, održana je u Kuli jubilarna 10. „Trka prijateljstva“, pod pokroviteljstvom Opštine Kula, a u organizaciji atletskog kluba „Hajduk maraton tim“.

Takmičare je na samom početku pozdravio predsednik Opštine Kula, Velibor Milojičić, koji je svim učesnicima poželeo uspeh, a trku je zvanično otvorio direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.Start je trajao više od dva minuta, nakon čega se preko 1000 takmičara uputilo prema cilju. Glavne trke na 5 i 10 kilometara bodovale su se ove godine i za Prvenstvo Srbije, navodi se na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

Pobednik je mađarski atletičar Laslo Gregor iz Bekeščabe, koji je stazu od 10 kilometara pretrčao za 31 minut i 9 sekundi. Drugo mesto osvojio je Kenijac Strenli Kipruto, dok je treći bio Nemanja Cerovec iz Šabca.U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Teodora Simović iz Novog Pazara sa vremenom 35 minuta i 53 sekunde. Druga je bila Lucia Kimani iz Prijedora, a treća Koila Pap iz BekeščabeU trci na 5 kilometara pobedničko postolje zauzeli su Miloš Dragović iz Podgorice u muškoj konkurenciji i među ženama Vida Medić sa Panonije.

Ovim trkama prethodile su dečije trke učenika osnovne škole u kategorijama od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*