U Kuli se grade nove fabrike

Ubrzo nakon okončanja izgradnje i opremanja industrijske zone u opštini Kula, tri strana investitora krenula su sa izgradnjom novih fabrika. Kuljani se nadaju da je ovo početak rešavanja velikog problema nezaposlenosti u ovoj opštini.

Opština Kula svakodnevno komunicira sa potencijalnim investitorima i nove privredne aktivnosti vidi kao ključ razvoja, prenosi zvanična intrenet stranica opštine Kula.

Opština Kula se prethodnih godina usmerila na komunalne projekte uz pomoć pokrajinske i republičke vlade. Jedino ulaganje u razvoj privrede bila je izgradnja i opremanje industrijske zone a prošle godine 3 strana investitora krenula su u izgradnju novih fabrika. Odmah pored pogona “Seveplanta”, koji radi u sastavu holandske kompanije „Verbek“ i spada u red najvećih proizvođača sadnog materijala u Evropi, gradi se nova fabrika obuće italijanskog investitora.

Prema poslovnim planovima italijanske kompanije “Fiorano” koja takođe gradi fabriku na ovoj industrijskoj zoni predviđeno je zapošljavanje oko 300 radnika. „Fiorano“ se bavi proizvodnjom i prodajom na veliko tekstilnog materijala i proizvoda, a u industrijskoj zoni u Kuli kupila je 2 hektara zemljišta. Prema poslovnim planovima ove firme predviđeno je da se zaposli oko 300 radnika. Kompanija „Fiorano“ se bavi proizvodnjom i prodajom na veliko tekstilnog materijala i proizvoda, a u industrijskoj zoni u Kuli kupila je 2 hektara zemljišta.

Za opštinu koja iz godine u godinu najviše ulaže u programe socijalne zaštite kako bi zadržala mlade i radno sposobne, otvaranje novih fabrika predstavlja nadu da za privredu dolaze bolji dani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*