U Kulturnom centru Vojvodine koncert Nataše Penezić

Andrea Palašti
NOVI SAD –

U okviru programa permanentnog antifestivala savremene muzike 2K+ u holu Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ solistički koncert održaće pijanistkinja Nataša Penezić. Nastup će se održati sutra uveče u 21 čas. Ulaz je slobodan.

Nataša Penezić predstaviće novosadskoj publici zanimljiv, redak i koherentan izbor inostranih i domaćih kompozicija savremene muzike. Osim klavira na koncertu će svoj instrumentalni doprinos dati i elektronika.

Andrea Palašti

Nataša Penezić (1984) je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Svetlane Bogino. Završila je master studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu, i doktorske studije na FMU u Beogradu pod mentorstvom prof. dr Dubravke Jovičić (doktorski umetnički projekat Tumačenje novih izražajnih sredstava u izabranim klavirskim delima Pjera Buleza, Lučana Berija i Frederika Rževskog). Od 2000. godine je osvojila niz nagrada na takmičenjima u Srbiji, Italiji i Francuskoj. Nakon polufinala na takmičenju Ljunggrenska tävlingen u Geteborgu, bila je dobitnica stipendije Švedske Kraljevske Akademije za umetnost. Aktivno sarađuje sa kompozitorima, među kojima se izdvajaju Frederik Rževski, Sofija Gubajdulina i Jasmina Mitrušić.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*