U Lazarevcu počeli radovi u okviru projekta „Čista Srbija“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović rekao je danas da se na teritoriji opštine Lazarevac u kanalizacionu infrastrukturu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ulaže više od 48 miliona evra.

U Lazarevcu počeli radovi u okviru projekta „Čista Srbija“

Momirović je, zajedno sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović i predsednikom Opštine Lazarevac Bojanom Stevićem, prisustvovao otvaranju radova na izgradnji komunalne infrastrukture u mesnoj zajednici Veliki Crljeni.

Želimo da u narednih pet godina na teritoriji Srbije više od osamdeset odsto lokalnih samouprava bude pokriveno  kanalizacionom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, rekao je ministar.

Stević je napomenuo da je za građane te opštine početak izgradnje komunalne infrastrukture veoma važan jer je do sada kanalizacija oticala kao otvoreni fekalni kolektor ispred njihovih domaćinstava, u formi septičkih jama.

Prema njegovim rečima, plan je da svako domaćinstvo u centralnom gradskom jezgru, kao i prigradskim mesnim zajednicama, dobije kanalizaciju do 2025. godine.

U okviru projekta „Čista Srbija“, u opštini Lazarevac će biti izgrađeno 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika.

U Velikim Crljenima gradi se 52.597,59 metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*