U neredima u Podgorici privedeno 18 lica – povređen policajac

(Принтскрин Твитер)
(Printskrin Tviter)

PODGORICA – Grupa građana nezadovoljna događajima u Budvi, okupila se ispred Centra bezbednosti u Podgorici, gde je došlo do incidenata i sukoba sa policijom kada je jedan policajac povređen, nakon čega je uhapšeno 18 osoba.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, sinoć oko 20.00 časova ispred zgrade Centra bezbednosti Podgorica se bez prijavljenog i odobrenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi. „Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice”, kaže se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Ovom prilikom je, navodi se, oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povređen. „Policija je primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila sredstva prinude – hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u službene prostorije privedeni su poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.DŽ, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.LJ.

U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata, navodi crnogorska policija.

iIZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*