U Nišu u proteklom danu preminula dva pacijenta

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr
NIŠ –

U Nišu su tokom jučerašnjeg dana od korona virusa preminule dve osobe, a u četiri kovid bolnice u tom gradu smešteno je 250 pacijenata, od kojih 107 kovid pozitivnih, a 10 osoba je na respiratoru, izjavio je danas pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Goran Stanojević.

Prema njegovim rečima, u dečjem kovid centru je desetoro dece, od kojih je pet kovid pozitivnih i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Tokom jučerašnjeg dana u prijemno-trijažnom centru obavljeno je 120 pregleda, a primljen je 21 pacijent.

„Ako to uporedimo sa prethodnim danima kada je bilo između 30 i 40 prijema, to je blagi pad, ali to nas to ne zavarava i obezbedili smo dovoljne kapacitete“, navodi Stanojević.

Istakao je da pacijenti dolaze uglavnom sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, kao i da se primaju pacijenti ne samo iz Niša i bliže okoline, već iz čitave jugoistočne Srbije.

„Ono što je karakteristika ovog pika prvog talasa da je dosta mladih ljudi i srednje starosne dobi, tako da suočavamo se sa jednim novim izazovom ali uspevamo da sve to tretiramo na dobar način uz dobru organizaciju, dovoljno osoblja i dovoljne kapacitete za prijem novih pacijenata“, rekao je Stanojević.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*