U Novom Brdu opljačkane dve prodavnice u vlasništvu Srba

NOVO BRDO –

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je prethodne noći u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo, obijena i opljačkana prodavnica prehrambene robe u vlasništvu Dušana Perića, i to drugi put za mesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića.

Osim ogromnog stresa koji su doživeli, ovim porodicama je ovim nedelima direktno ugrožena i egzistencija, njihov ostanak i opstanak na prostoru KiM, navode iz kancelarije.

„Politika nekažnjavanja ovog i ostalih incidenata usmerenih prema Srbima na KiM direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete“, ističe se u saopštenju.

Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbedan život na Kosmetu nije moguć, ukazuju iz Kancelarije.

„Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje“, ocenjeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da će insistirati da se počinioci ovog razbojništva uhapse i adekvatno sankcionišu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*