U Novom Sadu optuženo 46 osoba zbog kršenja propisa za vreme epidemije

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP / nr
NOVI SAD –

Za prve tri nedelje od početka vanrednog stanja, Osnovnom sudu u Novom Sadu tužilaštvo je podnelo ukupno 40 optužnih predloga protiv 46 okrivljenih za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U saopštenju novosadskog Osnovnog suda precizira se da se 24 krivična postupka vode protiv osoba koje su kršile policijski čas, 14 se vodi protiv onih koji su kršili meru samoizolacije, jedan krivični postupak se vodi protiv ugostitelja koji nije privremeno zatvorilo svoj lokal, a jedan protiv okrivljenog jer se sumnjiči da je kršio policijski čas i ometao službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Sud je za 37 okrivljenih odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), a prema devet okrivljenih odredio pritvor.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP / nr

Ovih devet osoba smešteno je u pritvorske jedinice sa posebnim sanitarnim-karantinskim merama u Vršcu i Požarevcu, napominje se u saopštenju.

Novi Sad uskoro očekuje i prvih šest onlajn suđenja za okrivljene koji se u pomenutim pritvorima.

Za 13. april je zakazano šest suđenja koja će se odvijati u posebno opremljenim sudnicama Osnovnog suda u Novom Sadu putem programa Skype, bez dovođenja okrivljenih iz pritvora u zgradu suda.

U protekla tri dana, od 3. aprila do danas, sud je po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) protiv još tri osumnjičena za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, navodi sud.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*