U Novom Sadu, srpski radikali proslavili krsnu slavu Sveta tri jerarha

U prepunim stranačkim prostorijama Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad proslavio je krsnu slavu Sveta Tri Jerarha – Vasilija Velikog, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatoustog. Sečenju slavskog kolača pored funkcionera, članova i simpatizera Srpske radikalne stranke prisustvovali su i predstavnici drugih političkih partija i brojne javne ličnosti.

„Već 28 godina Sveta Tri Jerarha se slave u svim okružnim, opštinskim i mesnim odborima Srpske radikalne stranke širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Za ovih 28 godina bilo je uspona i padova, prošli smo bure i oluje, politički progon i golgotu, ali se nismo promenili. Ostali smo dosledni, principijelni, nepokolebljivi i odlučni. Za nas srpske radikale nešto najuzvišenije je bilo i ostalo – Gospod Bog, otadžbina, srpstvo i majka Rusija. Mi smo danas najveći protivnici evrounijtske stranputice i u isto vreme, najveći zagovornici vojnog, političkog i ekonomskog saveza sa bratskom Ruskom Federacijom“ – istakao je Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad.

Jakšić je rekao, da jedino uz pomoć velike i moćne Rusije možemo sačuvati Kosovo i Metohiju i odbraniti Republiku Srpsku. Samo najčvršće integrisani sa bratskom Rusijom možemo očekivati da će jedna generacija dočekati da Republika Srpska Krajina ponovo bude najzapadnija srpska država.

„Za nas srpske radikale je ova 2018. od posebnog značaja, jer ove godine proslavljamo stogodišnjicu od oslobođenja i prisajedinjenja Banata, Baranje, Bačke i Srema matičnoj srpskoj državi.Ključnu ulogu u slavnim novembarskim danima iz 1918, odigrali su upravo srpski radikali predvođeni velikim Jašom Tomićem. Mi smo ponosni što baštinimo tradiciju srpskih radikala Jaše Tomića i divimo se njihovom besmrtnom delu.“ – zaključio je Jakšić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*