U pucnjavi u Peći ubijeni kandidat za gradonačelnika i visoki funkcioner DPK

Izvor: N1 (arhiva)

U Peći su sinoć  ubijene dve osobe, obojica visoki zvaničnici Demokratske partije Kosova (DPK) – Astrit Ademaj, kandidat za gradonačelnika Peći, i Bljerand Kadriaj, bivši kandidat za gradonačelnika Dečana.

U pucnjavi je ranjen i brat Astrita Ademaja, Avnia.

Policija je saopštila da je obaveštena da je oko 20.20 časova u blizini ekonomske škole došlo do pucnjave i da su odmah na lice mesta izašli njeni pripadnici i državni tužilac.

Kako javljaju mediji, zločinu je prethodio verbalni sukob, nakon čega je došlo do pucnjave.

Inače, Bljerand Kadriaj je na prošlim izborima bio kandidat za gradonačelnika Dečana i politički savetnik bivšeg ministra finansija, Bedria Hamze.

Juče je, takođe u Peći, prmeminuo još jedan kandidat za gradonačelnika, ali kako je zvanično saopšteno od posledica kovida.

Kurti i DPK šokirani tragedijom

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da je šokiran dvostrukim ubistvom u Peći. Kurti je izrazio saučešće porodicama žrtava, rekavši da deli njihovu tugu zbog tragičnog gubitka.

„ Šokirani smo  ozbiljnim događajem koji se desio u gradu Peć. Prema zvaničnoj potvrdi kosovske policije, na mestu događaja ubijena su dva državljanina naše zemlje, kandidat za gradonačelnika Peći A.A. i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana B.K, obojica iz Demokratske partije Kosova. Najiskrenije saučešće izražavamo porodicama žrtava, prijateljima i saradnicima iz Demokratske partije Kosova. U ovim teškim trenucima delimo njihov bol zbog ovog tragičnog gubitka“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Reagovala je i Demokratska partija Kosova (DPK), koja je navela da je šokirana tragičnom vešću o dvostrukom ubistvu u gradu Peći.

„Demokratska partija Kosova šokirana je tragičnom vešću o dvostrukom ubistvu u Peći našeg kandidata za gradonačelnika Peći, Astrit Ademaj i Bleranda Kadriaja, bivšeg kandidata za gradonačelnika Dečana 2017. Izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama. U ovim teškim trenucima saosećamo s njihovim bolom i molimo ih da nađu snage da se suoče sa velikim gubitkom“, saopštila je DPK.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*