U Skupštini Srbije konferencija o „Otvorenom Balkanu

BEOGRAD: U Skupštini Srbije će biti održana konferencija „Otvoreni Balkan – Put ka stabilizaciji, saradnji i prosperitetu regiona“.
skupstina srbije
Foto: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Na skupu će, uživo i onlajn, učestvovati premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Albanije Edi Rama i zamenik premijera Severne Makedonije Nikola Dimitrov, kao i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar, najavljeno je iz parlamenta. Skup će otvoriti predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godrfi, i poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

Prema programu konferencije, uslediće politički panel na kojem će govoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, dok će se skupu onlajn obratiti zamenik premijera Severne Makedonije Nikola Dimitrov, premijer Albanije Edi Rama, te specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar.

Nakon toga sledi predstavljanje rezultata regionalnog istraživanja javnog mnjenja i rezultata ekonomske analize inicijative „Otvoreni Balkan“, a zatim i panel privrednika o ekonomskim efektima te inicijative.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*