U staračkim domovima i ustanovama socijalne zaštite 166 zaraženih, obolelih ima i u Petrovaradinu

Foto: Pixabay
U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare kod 126 korisnika i 40 zaposlenih registrovan je virus korona, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Foto: Pixabay
Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova je 520, a zaposlenih 195.
Virus je potvrđen u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji i domovima za stare „Stara pruga“ na Umci, „Doživeti stotu“, „Miljakovački vinogradi“, „Gardoš“, „Nada“ i „Lipovački odmor“ u Beogradu, „Mass Green House“ na Petrovaradinu i „Radost“ i „S. Nikola“ u Negotinu.
Domovi „Doživeti stotu“, „Stara pruga“ i „Radost“ rešenjem Ministarstva za rad ne pružaju uslugu domskog smeštaja, a ministarstvo je donelo rešenje i o zabrani rada doma „Nada“.
Virus je potvrđen i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom u Beogradu, Dnevnom boravku „Stari grad“ u Centru za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, Centru za zaštitu odojčadi i dece „Zvečanska“, Centru za socijalni rad u Vranju i Centru za socijalni rad na Čukarici.
Autor: FoNet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*