U studentskom domu „Živojin Ćulum“ održan stonoteniski turnir

U studentskom domu „Živojin Ćulum“ u četvrtak i petak održan je stonotenski turnir. Na turniru je učestvalo 14 studenata novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koji su se borili za učešće na međunarodnom takmičenju Agronomijada koje će se na leto održati u Budvi. Plasman su izborili Veljko Puhača i Predrag Manastirac. Turnir je organizovao Studentski parlament Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad.

– Turnir je održan u okviru Humanitarnih dana sporta studenata Poljoprivrednog fakulteta. Imali smo takmičenja u malom fudbalu, odbojci, šahu i košarci u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Stonoteniski turnir u domu „Živojin Ćulum“  održan je povodom izbora najboljih stonotenisera iz muške konkurencije koji će predsavljati fakultet na Agronomijadi u Budvi. Na turniru je bilo 14 takmičara, podeljenih u dve grupe. Igrao se ligaški sistem. Nakon 3 sata igre dobili smo dva predstavnika, to su Veljko Puhača i Predrag Manastirac. Izuzetno smo zahvalni Studentskom centru „Novi Sad“ što su podržali naš turnir i učestvovali u njegovom održavanju. Takođe želim ovim putem da apelujem da svi koji su u mogućnosti pošalju humanitarni SMS za Dušana Mirkovića, 1221 na 3030 – rekao je Ljubiša Bilić, član Studentskog parlamenta Poljoprivrednog fakulteta.

Prema rečima direktora Studentskog centra „Novi Sad“ Zorana Martinovića, stonoteniski turnir je samo jedan vid saradnje Studentskog centra sa studentskim organizacijama novosadskog univerziteta.

 

– Studentski centar Novi Sad je institucija koja je postoji zbog studenata, i zato smo sa zadovoljstvom prihvatili da budemo domaćini stonoteniskog turnira, koji osim takmičarskog ima i humanitarni karakter. Uveren sam da će stonoseri Poljoprivrednog fakulteta ostvariti odličan uspeh na Agronomijadi u Budvi, a naše studente ovog leta očekuju brojni zanimljivi programi. Studentski centar je 19. aprila dogovorio potpisivanje sporazuma o saradnji sa Akademijom umetnosti i novosadskim Studentskim kulturnim centrom, na osnovu koga će studenti Akademije organizovati koncerte, izložbe slika, pozorišne predstave i druge kulturne događaje u studentskim domovima. Deo programa biće realizovan i u kulturnom distriktu „Fabrika“ kojim upravlja Studentski kulturni centar Novi Sad – rekao je Martinović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*