U Subotici održano stručno predavanje na temu „Glutealna regija u treningu i rehabilitaciji“

Sportski Savez Subotice organizovao je stručno predavanje na temu „Glutealna regija u treningu i rehabilitaciji“. Predavač ove interesantne teme bio je prof dr Marko Stojanović koji je nakon teoretskog dele i pratktički pokazao vežbe.

Nakon nedavnog stručnog predavanja koje je bilo na temu korekti „Korektivna gimnastika u služnbi pravilnog razvoja“ koje je bil namenjeno za trenere koji se bave najmlađim sportistima Sportski savez je ovom prilikom organizovao predavanje za trenere koji se pre svega bave sa seniorskim ekipama. Tema je bila interesantna i okupila je oko dvadesetak trenera iz više grana sporta koji su sa velikim interesovanjem pratili izlaganje profesora. Nakon teoretskog dela u hali sportova je održan i praktični deo gde je Marko Stojanović svojim primerom prikazao vežbe.

Generalni sekretar Sportskog saveza, Goran Marinković izneo je ciljeve saveza.

– Želja nam je da pomažemo sportskim klubovima našim članovima. Jedan od vidova je i organizovanje ovakvih stručnih predavanja za trenere koja im pomažu u daljem usavršavanju sa krajnjim ciljem postizanja što boljih rezultata ekipa i smanjenja broja povreda. Trudićemo se da i dalje organizujemo ovakav vid pomoći, ali samo sa adekvatnim i eminentnim predavačima kao što je prof dr Marko Stojanović koji je radio sa velikim brojem reprezentativaca i kvalitetnih sportista. Drago mi je da se okupio ovoliki broj trenera a već za neko naredno okupljanje očekujem da će ih biti još više kada budu čuli utiske svojih kolega koji su danas ovde prisutni. Nastavićemo sa akcijama i pružanjima pomoći našim članovima a ubrzo planiramo i da obradujemo najmlađe sportiste Sportskog saveza

Prof dr Marko Stojanović ima iskustva u radu sa kvalitetnim sportistima. Radio je kao kondicioni trener u fudbalu (A-tim, Mlada reprezentacija, U-23, veći broj superligaških klubova), konsultant većeg broja vrhunskih srpskih kajakaša, kondicioni trener u košarci (ŽKK Vojvodina, KK Vojvodina Srbijagas), Sportski naučnik- Košarkaška reprezentacija Rumunije (seniorimuškarci). Naučno opredeljenje mu je pre svega vezano za Fiziološka testiranja elitnih sportista, trening snage kod sportista, zdravstveni aspekti vežbanja i dr. Praktično iskustvo ima u ergometriji i spirometriji, FMS, laktat-test protokoli, motorička testranja, antropometrija i drugo.

 

Izvor: subotica.info

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*